Home

Achtergrond 213 x bekeken

Forenzen willen vaker thuiswerken

Het aanbod van werkgevers om thuis te werken, blijft achter bij de behoefte van werknemers.

De ANWB concludeert vandaag na TNS NIPO- onderzoek dat veel forenzen een voorkeur hebben voor telewerken.

Ook flexibele werktijden en reizen met het openbaar vervoer vinden de bijna zevenhonderd ondervraagde personen goede alternatieven om vertragingen van en naar het werk te voorkomen. Forenzen ervaren bij Rotterdam de meeste problemen, terwijl werkgevers in de Haagse regio juist de meeste alternatieven aanbieden, zoals een fiets van de zaak, meldt de ANWB.

Een derde van de automobilisten vindt de vertraging die ontstaat door files problematisch. Irritatie zorgt ervoor dat een vijfde van de forenzen kiest voor een ander vervoermiddel dan de auto. Maandag kreeg minister Camiel Eurlings (Verkeer) het advies de files aan te pakken met een persoonsgebonden mobiliteitsbudget en ruimere fiscale aftrekmogelijkheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.