Home

Achtergrond 236 x bekeken 1 reactie

Foppe opent spruitenwebsite

"Voordat de jeugd tegen een bal gaat trappen, moeten ze eerst in die kleine balletjes happen."

Dat was de boodschap die voetbaltrainer Foppe de Haan vanochtend meegaf bij de lancering van de website: spruitjesjanatuurlijk. Gezond eten is een probleem bij jonge sporters, gaf Foppe aan. "Ze kiezen voor lekker en niet voor gezond. Dat terwijl in een voetbalwedstrijd het laatste kwartier wordt bepaald door wat je hebt gegeten en gedronken en niet door wat je hebt getraind." De succesvolle coach ziet spruitjes als een zeer gezonde groente. "Veel vitamines en ook ijzer. Dat is erg belangrijk voor het zuurstoftransport in het lichaam en bepaalt het verschil tussen belasting en overbelasting." De Haan ervaart dat commercie het altijd wint van gezond verstand en gaf de spruitensector mee om de strijd aan te gaan en volop voorlichting te geven aan met name de ouders.

De spruitenwebsite werd gelanceerd tijdens de Open Field Demo Days van Syngenta in Wervershoof. De site is een initiatief van de Nederlandse spruitentelers met steun van LTO Groeiservice, Productschap Tuinbouw en Syngenta. Directeur Piet Karemakers van Syngenta noemde Foppe de Haan de sleutel naar de jeugd. Hij doneerde namens Syngenta tevens EUR 2.500 voor het Foppe Fonds, dat zich inzet voor kansarme kinderen. Op de website staat veel productinformatie en receptuur. Ook kunnen bezoekers een e-card versturen of inschrijven voor een wedstrijd spruiten schonen. De site heeft ook een Duitse versie: rosenkohljawohl.

Morgen (woensdag 24 september) bij Groenten & Fruit een exclusief interview met Foppe de Haan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    t j p leenheer

    kan het niet gewoon oer hollands
    openveld dagen zijn dat spreekt meer aan als al die engelse kreten .

Of registreer je om te kunnen reageren.