Home

Achtergrond

Flinke stijging opgeleverde woningen

Het aantal opgeleverde woningen in Nederland is in de eerste helft van dit jaar flink gestegen.

De afgifte van bouwvergunningen is echter gedaald. Dat bleek uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendmaakte.

In de eerste zes maanden van dit jaar werden ruim 28.000 woningen opgeleverd, 13 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. Volgens het CBS is deze stijging het gevolg van een grote piek in de in 2006 verleende bouwvergunningen. Het aantal gereedgekomen woningen is het hoogste in tien jaar.

Daarnaast werd voor ruim 35.000 woningen een bouwvergunning afgegeven, 5 procent minder dan een jaar eerder. De verschillen tussen de provincies zijn fors. In Groningen daalde het aantal verstrekte vergunningen met 55 procent, terwijl in Utrecht juist sprake was van een stijging van 54 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.