Home

Achtergrond

Flevoland verkleint zoekgebied Oostvaarderswold

Het zoekgebied voor Oostvaarderswold wordt verkleind van 900 tot bijna 300 hectare.

Dat hebben Provinciale Staten van Flevoland donderdag besloten. Het besluit om het zoekgebied te verkleinen maakt onderdeel uit van de besluitvorming over de ontwerp-verordening Groenblauwe Zone.

Oostvaarderswold bestaat nu uit 1650 hectare. Daarvoor ligt vast wat er mee gaat gebeuren. In het zoekgebied, wat nu dus verkleind is, moet nog blijken welke grond ook bij de Oostvaarderswold gaat horen.

De ontwerp-verordening wordt vanaf 11 september ter inzage gelegd. Het is daarna voor iedereen mogelijk om tot 22 oktober op het ontwerp te reageren. Na verwerking van alle reacties moet er op 11 december een definitief besluit worden genomen over de verordening.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.