Home

Achtergrond 251 x bekeken

Flandrex blij met overnameplan Plukon

Flandrex-directeur Ton Waals is positief over de geplande overname door Plukon Royale.

Waals verwacht dat het voordelen biedt om een moederbedrijf te hebben dat sterk is in de pluimveesector.

"Het is fijn om bij een van de grotere pluimveebedrijven te horen. Plukon heeft een brede oriëntatie en een sterke positie, ook elders in Europa. Voor ons kan dat voordelen bieden, dus we kunnen tevreden zijn met de overnameplannen", zegt Waals.

Vorige week ondertekende Plukon een intentieverklaring met de huidige aandeelhouders Cehave Landbouwbelang en United Intertrust. "Flandrex stond niet in de etalage, maar Cehave wilde zich wel meer op voer concentreren, Dat biedt kansen voor een overname", stelt Waals. Op deze gronden kwamen de bedrijven elkaar tegen, waarna de plannen gaandeweg gegroeid zijn.

Plukon wordt waarschijnlijk voor 100 procent aandeelhouder. Waals kan nog niets zeggen over de veranderingen die dit voor Flandrex met zich mee brengt. "Vooralsnog richten we ons alleen op het boekenonderzoek. Eind oktober hopen we meer te weten en dan kunnen we ook meer zeggen over de gevolgen voor de interne organisatie."

Wat wel duidelijk is, is dat de overname zowel de Belgische als de Nederlandse vestiging van Flandrex betreft. Plukon hoopt met de overname haar positie op de Europese markt verder te versterken. Als alles volgens plan doorgaat is Plukon straks verantwoordelijk voor de slacht van vier miljoen vleeskuikens per week. De concentratiegraad in de sector neemt hierdoor weer toe. Bovendien betekent de overname dat, na ForFarmers en Agrifirm, Cehave als laatste mengvoerbedrijf uit de pluimveevleessector stapt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.