Home

Achtergrond 172 x bekeken

Fischer Boel: verzekering tegen inkomensverlies is passé

De EU moet geen grote bedragen reserveren voor een verzekering tegen mogelijke inkomensverliezen van boeren.

Dat zou een stap terug zijn, aldus landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel vanochtend op de informele landbouwraad in Annecy.

De Commissie wil dat boeren zich juist meer richten op de wereldmarkt. Een uitgebreid verzekeringsschema zou daar niet in passen, en zou bovendien enorme kosten met zich meebrengen. Op de wereldmarkt worden boeren vaker geconfronteerd met prijsschommelingen, is de verwachting.

Fischer Boel ziet nog wel ruimte voor een soort vangnet na 2013 in de vorm van inkomenstoeslagen die zijn ontkoppeld van de productie. Anderzijds wil ze meer geld dat nu nog wordt uitgegeven aan toeslagen herbestemmen voor plattelandsbeleid (modulatie).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.