Home

Achtergrond 170 x bekeken

'Financiën maakt thuiswerken aantrekkelijker'

Mensen die thuiswerken of dichter bij hun werk gaan wonen, en zo minder in de auto zitten, kunnen een fiscale stimulans tegemoet zien.

Het ministerie van Financiën is op ambtelijk niveau bereid daaraan mee te werken, stelt een woordvoerder van een adviesgroep onder leiding van oud-vakbondsleider Lodewijk de Waal. Het kabinet moet er volgens hem nog wel formeel mee instemmen. Zo zou een hogere verhuiskostenvergoeding mogelijk worden voor mensen die nu op 25 tot 30 kilometer van hun werk wonen, om ze over te halen te verkassen; nu geldt een plafond van 5000 euro voor zo'n belastingvrije vergoeding.

De Waal boog zich de afgelopen maanden over zulke oplossingen voor het fileleed. 'Zijn' werkgroep presenteert maandag aanbevelingen, die de eerstkomende jaren moeten leiden tot 5 procent minder autokilometers - en de bijbehorende uitstoot - in de spits in zes regio's. De ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (Milieu) nemen het advies in ontvangst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.