Home

Achtergrond 213 x bekeken

Fieldlab Glastuinbouw gaat positie tuinbouw versterken

Fieldlab Glastuinbouw gaat met nieuwe technologieën de positie van de Nederlandse tuinbouw versterken.

Dit zegt kennisorganisatie TNO over het nieuwe laboratorium in de demokwekerij Metazet BV in Honselerdijk. Het laboratorium wordt morgen officieel geopend.

"De samenwerking tussen onderzoekers en telers is niet uniek. Nieuw is de snelheid waarmee onderzoekers en telers in deze faciliteit onderzoeken gaan uitvoeren", zegt woordvoerder Maarten van As van TNO.

Een snelle terugkoppeling tussen onderzoekers en telers speelt daarbij een belangrijke rol. Van As: "We hadden bijvoorbeeld onlangs in de rozenkas een op papier bedachte proef die in de praktijk niet werkte. Een week later stond er al een nieuwe proefopzet."

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.