Home

Achtergrond 4 reacties

Feesten tegen fout katoen in Paradiso

Wie kleren van 'fout' katoen in zijn bezit heeft, kan die vanavond inleveren in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

Daar organiseert stichting Max Havelaar een Foute Nacht, om aandacht te vragen voor de problemen in de katoenteelt.

In ruil voor het inleveren van een fout geproduceerd t-shirt of broek mogen bezoekers gratis naar binnen. Max Havelaar hoopt zo een grote berg katoenen kleding te verzamelen die niet onder eerlijke handelsvoorwaarden geproduceerd en verkocht is.

Tijdens de Foute Nacht treden onder anderen zangeres Giovanca en de MeloManics op in de grote zaal. Actrice Victoria Koblenko is aanwezig om het publiek te vertellen waarom het belangrijk is om eerlijk geproduceerd katoen te kopen.

De nacht is onderdeel van de Foute Campagne van Max Havelaar, waarmee de stichting problemen in de teelt van katoen op ludieke wijze aan de kaak wil stellen. Het Fairtrade-keurmerk van de stichting garandeert dat katoen is ingekocht onder eerlijke handelsvoorwaarden bij katoenboeren in ontwikkelingslanden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  stuur Herfkens naar die ontwikkelingslanden die weet wat eerlijk is ,liever een foute T shirt dan helemaal niks

 • no-profile-image

  Klaas

  Ook ik erger me al jarenlang aan de betrokkenheid van organisaties en mensen bij boeren in de derde wereld, terwijl de boer dicht bij huis het ook gewoon maar moet zien te rooien met een prijs voor voedsel, die ver onder de kostprijs ligt. Bovendien zie je hier ook in de zomer steeds meer groente en fruit uit het buitenland in de supermarkt liggen en die zijn echt niet goedkoop. Lijkt mij daar er voor die prijzen ook Nederlandse produkten te koop kunnen zijn.

 • no-profile-image

  PLASJE

  ...enne als mijn 12-jarige zoon mij helpt in m'n piepers...zijn dat dan ook fout geproduceerde piepers...kinderarbeid zou nergens moeten mogen...maar is hier in Nl. net zo goed aan de orde...net zoals het feit dat er in het agrarische nog 80-jarigen van 's morgens vroeg tot 's avonds laat 'onmisbaar'zijn...foute piepers ook inleveren bij Paradiso???
  ...of hou ik een 'I-will-survive'-party in m'n eigen aardappelloods?...U mag het zeggen!

 • no-profile-image

  Leen

  "Het Fairtrade-keurmerk van de stichting garandeert dat katoen is ingekocht onder eerlijke handelsvoorwaarden bij katoenboeren in ontwikkelingslanden?"

  Gij gelooft dat? Max Havelaar zich maar druk maken om arbeidsomstandigheden in Verwegistan en hier in NL vlees, zuivel, groente en fruit onder kostprijs telen? Waar blijft Jan Havelaar?

Of registreer je om te kunnen reageren.