Home

Achtergrond

Fed steekt AIG helpende hand toe

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft woensdag besloten de noodlijdende verzekeraar AIG de helpende hand toe te steken.

De Fed verstrekt de verzekeraar een overbruggingskrediet van 85 miljard dollar (bijna 60 miljard euro). Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Volgens de Fed zou de ondergang van AIG catastrofale gevolgen kunnen hebben voor de wereldmarkt. In ruil voor de lening krijgt de Fed 80 procent van de aandelen van AIG in handen krijgen. Daarnaast heeft de Fed vetorecht bedongen over het uitbetalen van dividend.

Het ministerie van Financiën liet weten achter het besluit van de Fed te staan. Ook het Witte Huis stemt in met de ingreep. AIG heeft het overbruggingskrediet nodig om aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.