Home

Achtergrond 185 x bekeken

Extra hoge kas zorgt voor goede zomerproductie

Komkommerteler Frank van Lipzig is positief over de eerste zomer in zijn Twinlight-kas, die met 7,10 meter poothoogte een extra vochtig klimaat garandeert.

"We hebben natuurlijk weinig echt hete dagen gehad maar ik kan wel al zeggen dat ik profijt heb van de hoogte van de kas", laat van Lipzig weten. "De productie is zelfs nog wat beter geweest dan de prognose die we vooraf hadden gemaakt."

Het belangrijkste voordeel van de extra hoge kas ontstaat bij het knijpen van de luchtramen. "Dat ging goed. Vergeleken met telers in een normale kas ontstond er bij het knijpen geen lagere etmaaltemperatuur maar wel een hoger vochtgetal."

In de eerste teelt had Van Lipzig wel wat meer last van schimmelziekten."Het buitenklimaat was er toen ook naar, maar misschien heb ik ook wel wat teveel geknepen. In de tweede teelt heb ik daar echter weinig problemen gekend. Ook niet met Mycosphaerella, terwijl veel collega’s daar juist wel mee te kampen hadden."

Bekijk hier een fotoreportage van de bouw van de Twinlightkas bij Van Lipzig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.