Home

Achtergrond

Experiment met huur naar inkomen

Op 1 oktober beginnen vier woningcorporaties en de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV) een experiment met 'huur op maat'.

Voor dezelfde woning betalen dan mensen met een hoog inkomen meer dan degenen die minder verdienen. Die laatsten krijgen korting van de woningcorporatie, zo heeft SEV vandaag gemeld.

De stuurgroep denkt zo de doorstroming op de woningmarkt te verbeteren en een bijdrage te leveren aan meer gemengde buurten. Het systeem biedt huurders meer keuzemogelijkheden doordat bijna alle huurwoningen betaalbaar worden voor alle huurders.

De woningsbouwverenigingen die meedoen zijn Portaal Eemland en De Alliantie Eemvallei in Amersfoort, Woonconcept in Assen, Steenwijkerland en Hoogeveen en Sité Woondiensten in Doetinchem en Bronckhorst. Over enkele maanden sluiten nog zes corporaties zich er bij aan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.