Home

Achtergrond 326 x bekeken

Everzwijnen teisteren Berlijn

Berlijn wordt geteisterd door een everzwijnenplaag. Duizenden wilde zwijnen wroeten in de Duitse hoofdstad door tuinen, parken, sportvelden en begraafplaatsen en zorgen voor overlast voor het verkeer.

Dit heeft het weekblad Der Spiegel zondag gemeld op zijn website. De stad telt acht- à tienduizend everzwijnen. Die lopen langs spoorlijnen, vormen groepjes bij bushaltes en lopen ook wel eens gebouwen in.

Veertig vrijwilligers maken met een speciale vergunning in de stad jacht op de everzwijnen om de populatie uit te dunnen.

Volgens deskundigen van het Institut für Wildtierforschung (Instituut voor onderzoek naar beesten in het wild) heeft de everzwijnenplaag mogelijk te maken met het broeikaseffect. In de milde winters gaan minder jonge everzwijnen dood, en er is meer voedsel beschikbaar als eikels en beukennoten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.