Home

Achtergrond 149 x bekeken

Europarlement strijdt tegen overgewicht

Het Europees Parlement bindt de strijd aan met overgewicht bij 22 miljoen Europese kinderen en ongeveer de helft van de Europese volwassenen.

Het EP stemde vandaag in met maatregelen om het eten van gezonde voeding te bevorderen en obesitas en overgewicht tegen te gaan. Het Parlement wil onder meer dat er gezondere voeding verkocht wordt op scholen. Automaten moeten vers fruit en groente bieden in plaats van producten met een hoog suikergehalte.

De parlementsleden pleiten ook voor gekleurde stickers op verpakkingen die aangeven hoe gezond de inhoud ervan is. Ook willen ze reclamecampagnes beperken voor voedsel dat ongezond is voor kinderen. Het Europarlement roept e EU-landen op de btw op groenten en fruit te verlagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.