Home

Achtergrond

Europarlement nomineert dalai lama

De dalai lama, Ingrid Betancourt en de Zimbabwaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai zijn onder de acht genomineerden voor de Sacharovprijs.

De prijs van het Europees Parlement voor verdedigers van democratie en mensenrechten wordt jaarlijks uitgereikt. De dalai lama, geestelijk leider van Tibet, wordt geroemd om zijn werk voor de mensenrechten en intercultureel overleg. Voor Ingrid Betancourt, de Columbiaanse presidentskandidate die dit jaar vrijkwam na ruim zes jaar gevangenschap, is het de derde keer dat ze genomineerd wordt door Europarlementsleden.

De fractievoorzitters van het parlement kiezen half oktober de winnaar van de twintigste Sacharovprijs, die op 17 december wordt uitgereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.