Home

Achtergrond 190 x bekeken

Euro daalt tot onder 1,39 dollar

De euro is vandaag voor het eerst sinds een jaar onder de 1,39 dollar gedoken.

Tegenover de Japanse yen zakte de Europese eenheidsmunt naar het laagste niveau in bijna twee jaar. De euro staat onder druk door de afzwakkende economie in de eurozone. De Europese Commissie verlaagde woensdag haar groeiverwachting voor dit jaar naar 1,3 procent van 1,7 procent in april. Vorig jaar groeide de economie van het eurogebied nog met 2,6 procent. De groeivertraging komt vooral voor rekening van Duitsland, Italië en Spanje, waar een recessie dreigt. De Verenigde Staten lijken economisch juist iets beter te presteren en dat ondersteunt de Amerikaanse munt.

De euro daalde naar een niveau van 1,3893 dollar, om vervolgens weer iets aan te trekken tot boven de 1,39 dollar. In juli bereikte de euro nog een recordniveau van circa 1,60 dollar. De euro noteerde 148 yen, het laagste niveau sinds november 2006.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.