Home

Achtergrond

Enza Zaden terug op komkommer-markt

Enza zaden heeft vorige week vrijdag een nieuw ras gelanceerd, na jarenlang geen topper meer in haar sortiment te hebben gehad voor de Nederlandse teelt.

De nieuwe Cratos, voorheen E31.2043, start generatief, maar blijft daarna goed doorgroeien en vruchten geven. Het ras lijkt geschikt voor een langere teelt. Meer over de ervaringen met de nieuwkomer is te lezen in Groenten & Fruit van aanstaande vrijdag.

De officiële naamgeving van de Cratos vond afgelopen vrijdag plaats, op het komkommerbedrijf van Tielebeek in Someren. Op het bet bedrijf van 10 hectare worden ook herfsttrostomaten geteeld. Omdat nauwelijks virus aanwezig is, het bedrijf wat krap in de WKK-warmte zit, en de verwachting leefde dat er wel eens heel veel herfsttomaten zouden kunnen komen, is besloten om dit najaar op 4,5 hectare komkommers te blijven telen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.