Home

Achtergrond 2 reacties

'Einde markt ramp schapensector'

De sluiting van de veemarkt in Utrecht is vooral voor de schapensector slecht nieuws.

Dit stelt het productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE). Het Veemarktcomplex in Utrecht-Oost gaat per 1 januari 2011 dicht. "Het is voor alle handelaren vervelend, maar vooral in de schapensector speelt de veemarkt een belangrijke rol", vertelt Pascal de Ruiter, woordvoerder bij het productschap. "Dit komt mede doordat schapen geen uniforme groep vormen. Je hebt een plaats nodig om de dieren te kunnen sorteren en een goede prijs vast te stellen."

Andere partijen reageren eveneens verslagen op de uitkomst van de donderdag gehouden gemeenteraadsvergadering in Utrecht. Daar is tot sluiting van de markt besloten. Op de plaats van het veemarktcomplex in Utrecht-Oost komen vijfhonderd woningen, waarvan tweehonderd in de sociale sector.

De oppositie in de Utrechtse gemeenteraad zegt tegen de plannen van het gemeentebestuur te zijn. Zij vinden de vijfhonderd arbeidsplaatsen belangrijker dan de woningbouw. Ook betitelen ze het gemeentebestuur als onbetrouwbaar. Het vorige college had juist besloten de veemarkt naar Leidsche Rijn te verhuizen. Tot 2010 kan de markt nog gebruik maken van de huidige locatie in Bunnik. "Het bestemmingsplan wijzigt na 2010, waardoor we op zoek moeten naar een andere plaats", vertelt Nellie Koster van het secretariaat van de Stichting Veehandel Utrecht (SVU).

Frits Mandersloot van LTO Nederland: "Voor een eventuele nieuwe markt moet het initiatief uit de sector komen."

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    auto gek

    en hoe zit het dan met de automarkt op de veemarkt ,die iedere dinsdag is; alle slechte autos van nederland gaan daar weg voor export; de prijs vd. autos zal zo dalen, ivm. meer aanbod in nederland als die 2000 autos per week; 100000 per jaar, niet meer afgevoerd kunnen worden voor export.

  • no-profile-image

    Een bezorgde burger

    De politiek is niet te vertrouwen en daar valt dus ook niet op te bouwen. We moeten toe naar minder belastingen en meer zelf regelen. Geen veemarkt m.b.v. de overheid, maar een eigen veemarkt! De politiek overal buiten spel zetten. Immers; De subsidie op groene energie stopt zodra het potje leeg is, dus geen continuiteit geboden. Immers; De tegemoetkoming in kinderovangkosten stopt zodra het potje leeg is; geen continuiteit geboden. Enz. We betalen belasting als we geld verdienen, als we geld hebben en als we geld uitgeven. We betalen zelfs belasting als we dood gaan. Het wordt tijd voor de helft minder ambtenaren en het oppakken vna het eigen initiatief!!! Daar hoort bij, een eigen veemarkt. Als de sector dat níet oppakt, dan is daar blijkbaar geen behoefte. Sector, laat dus zien wat je waard bent, en boeren en veehandelaren ga staan achter je principes!! Actie!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.