Home

Achtergrond

Efsa zet nieuw orgaan op voor middelentoets

De Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa gaat de beoordeling van gewasbeschermingsmiddelen stroomlijnen.

Op een Efsa-bijeenkomst in Parijs is besloten om een beheerscomité voor pesticiden op te zetten, dat in oktober aan het werk gaat. Het comité zal de samenwerking coördineren tussen verschillende partijen die betrokken zijn bij de beoordeling van actieve stoffen. Hubert Deluyker, directeur van Scientific Cooperation and Assistance bij EFSA zegt dat het comité verantwoordelijk wordt voor de planning en monitoring van het beoordelingsproces van begin tot eind.

Met de instelling van het comité hoopt de Efsa het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende stroom van stoffen die moeten worden beoordeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.