Home

Achtergrond 297 x bekeken 1 reactie

Eerstedagmelding gaat verdwijnen

Een van de grootste administratieve ergernissen van het bedrijfsleven, de eerstedagmelding, gaat verdwijnen.

Dat is volgens Het Financieele Dagblad één van de initiatieven die het kabinet op Prinsjesdag aankondigt om de regeldruk voor bedrijven verder te verminderen. Ondernemers hoeven niet langer voor elke nieuwe werknemer die in dienst komt, onmiddellijk een melding te doen bij de Belastingdienst. De regel was bedoeld om zwartwerken, illegale arbeid en daarmee samenhangende fraude tegen te gaan.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    veranderingen zijn ook ergenissen

    Het weglaten van de eerste dag melding veranderd niets aan de admoinistratieve lasten druk. De melding moet hoe dan ook gebeuren. Nu is er de zekerheid voor werkgever, werknemer en administratie van het sociale stelsel dat voor elke werkende er een registratie is.

Of registreer je om te kunnen reageren.