Home

Achtergrond

Eerste potje pindakaas rolt van Rotterdamse band

In de Calvé-fabriek in Rotterdam rollen woensdag de eerste potjes pindakaas van de band. Burgemeester Ivo Opstelten neemt woensdagmiddag het eerste officiële potje in ontvangst.

De pindakaas werd sinds 1948 in Delft geproduceerd. Daar sloot de fabriek eind mei, na 124 jaar, de poort vanwege een reorganisatie bij moederbedrijf Unilever. Naast de pindakaas kwam uit de Delftse fabriek nog een reeks sauzen van de band. Die worden nu geproduceerd in andere landen als Spanje en Tsjechië.

De verhuizing van de productielijn vond plaats in juni en juli. In de afgelopen maanden is de lijn uitgebreid getest. ”Het potje dat Opstelten in ontvangst neemt, is dan ook niet echt het eerste potje. Maar het is wel het startsein voor volledige productie”, aldus een zegsvrouw van Unilever.

Jaarlijks moeten er via de fabriek aan de Rotterdamse Nassaukade 20 miljoen potjes naar de winkels gaan. Calvé bedient met het product hoofdzakelijk de Nederlandse markt en heeft een marktaandeel van 60 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.