Home

Achtergrond 3 reacties

Eerste mais van goed kwaliteit

Medewerkers van loonbedrijf Van Hal hakselen in het Achterhoekse Silvolde een van de eerste percelen mais.

De loonwerker heeft een nieuwe hakselaar in gebruik genomen. "Vandaar dat de monteur nog meerijdt om de machine af te stellen", zegt Erik Morssink van het loonbedrijf. Met twee nieuwe hakselaars verwacht hij dit jaar circa 650 hectare mais te hakselen. "De kwaliteit van de mais is goed en ook de opbrengstverwachting is prima. Deze mais was nog niet helemaal rijp, maar de veehouder wil het liefst niet te rijpe mais inkuilen." Foto Theo Kock

Akkerbouwer Gerhard Kohlleppel uit het Groningse Blijham kon vanmiddag rond vijf uur een punt zetten achter de oogst van de eerste 12 hectare bieten. De opbrengst zag er goed uit, vond Kohlleppel. De oogst verliep voorspoedig. "Het was hier en daar wel een beetje glibberig, maar we hadden droog weer", zegt hij. Hoewel de bieten pas volgende week worden opgehaald, besloot hij nu al te rooien. "Loonwerker Feunekes vroeg of het nu al kon. Er zijn er meer die moeten rooien, dus dat moest maar." Foto HarryTielman

Bij maatschap Heida in het Friese Hoornsterzwaag staat een van de eerste 50 stands melkstallen in Nederland. De melkstal trekt veel bekijks uit binnen- en buitenland. "We zijn in februari begonnen met melken in de nieuwe melkstal", vertelt Tjessie Heida. Vandaag hield de maatschap een open dag op het melkveebedrijf. Naast de 2 x 12 stands visgraat melkstal is de bestaande ligboxenstal voor 200 koeien vervangen door een compleet nieuwe ligboxenstal met 400 ligplaatsen. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  Boer Cees, jij moet onmiddelijk in de commisie deltaplan zitting nemen voor nog een beetje extra luchtfietserij.

 • no-profile-image

  bert

  Als ik op het plaatje van de maisoogst ga staan met de muis krijg ik een bijzondere teks te zien. (bieten oogsten)
  Weten jullie het verschil niet ???
  Dan moeten er toch een paar boeren in de redactie komen te zitten. hahahahah

 • no-profile-image

  boer

  Bert, dit zijn nieuw soort bieten, genetisch gemanipuleert. De bedoeling is dat de bieten bovenin groeien zodat ze omgeveer 1,5 a 2 meter boven het maaiveld komen te hangen. Dit in het kader van de stijgende zeespiegel en het nieuwe deltaplan. Hierdoor is men in staat om de oogsten met helicopters en vliegtuigen als heel Nederland volloopt met water. Ook in ontwikkeling zijn de zwembandjes voor koeien en snorkels voor varkens.

Of registreer je om te kunnen reageren.