Home

Achtergrond

Eerste duurzame dansclub officieel geopend

Een duurzame dansvloer die beweging van dansende mensen omzet in elektriciteit, toiletten die worden doorgespoeld met gezuiverd regenwater en drankjes die zoveel mogelijk worden getapt om afval te besparen.

Welkom in de eerste duurzame dansclub ter wereld. Watt opende donderdagavond officieel in Rotterdam. Watt is gevestigd in het voormalig pand van het failliete Rotterdamse poppodium Nighttown aan de West-Kruiskade. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de club zo duurzaam mogelijk te maken. Tweehonderd jongeren dachten mee hoe dit zo goed mogelijk kon.

Het resultaat: een energiebesparing van 30 procent, een waterbesparing van 50 procent, de helft minder afval en 30 procent minder CO2-uitstoot, aldus een woordvoerster van de Sustainable Dance Club (SDC).

Het project kan vanuit de hele wereld rekenen op grote belangstelling. Uitbaters uit landen als Duitsland, Brazilië, Australië en Zuid-Afrika willen hun club verduurzamen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.