Home

Achtergrond 168 x bekeken

Eenderde van de Britse tarwe nog steeds op het land

Ruim dertig procent van de Britse tarwe is nog altijd niet geoogst.

Voor de komende paar dagen wordt iets beter weer verwacht maar of er nog veel te redden valt is de vraag, aldus de National Farmers Union.

De problemen zijn veroorzaakt door de al weken aanhoudende regen. In sommige delen van Noord-Engeland zijn percelen dermate overstroomd dat de oogst als verloren beschouwd moet worden. "Veel boeren proberen de schade nog in te halen, maar het gewas staat nu vaak al elf maanden op het veld. Dit is een wel heel slecht plaatje voor half september. Normaal zijn de boeren nu weer bezig hun land klaar te maken voor het inzaaien van de volgende oogst", aldus een woordvoerder van de NFU.

Of registreer je om te kunnen reageren.