Home

Achtergrond 165 x bekeken

EU: relatie met Rusland op kruispunt

De relaties tussen de Europese Unie en Rusland staan op "een kruispunt'' vanwege het Russische optreden in Georgië.

Dat zullen de EU-leiders tijdens een ingelaste EU-top in Brussel vandaag concluderen. Tot sancties tegen Rusland besluiten ze niet.

Volgens de conceptversie van de slotverklaring is de EU "diep bezorgd'' over het conflict in Georgië en de buitenproportionele reactie van Rusland. "Dergelijke militaire actie is geen oplossing en niet aanvaardbaar'', aldus de EU-leiders.

Die veroordelen ook sterk het eenzijdige besluit van Rusland om de onafhankelijkheid van de afvallige Georgische regio's Abchazië en Zuid-Ossetië te erkennen. Ze noemen dat besluit "onaanvaardbaar''. Elk besluit moet gebaseerd zijn op de principes van onafhankelijkheid, soevereiniteit en territoriale integriteit van landen'', aldus de slotverklaring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.