Home

Achtergrond 153 x bekeken

EU-parlement stemt in met nieuwe telecomregels

Het Europees Parlement heeft woensdag ingestemd met een reeks nieuwe Europese regels voor de telecomsector die gebruikers van internet of mobiele telefonie meer rechten moet geven.

In het pakket krijgen klanten de mogelijkheid een abonnement te nemen voor de duur van één jaar in plaats van twee. Ook moet het mogelijk worden binnen 24 uur te switchen van telefoonaanbieder, met behoud van eigen nummer. Ook moet er een vergoeding komen bij een internetstoring.

Maar critici als GroenLinks-europarlementariër Kathalijne Buitenweg vrezen voor de vrijheid op internet. Zo kunnen EU-landen internetproviders verantwoordelijk maken voor het illegaal downloaden van software of muziek door hun cliënten. Frankrijk wil een model waarbij providers de gebruiker moeten afsluiten na drie internetovertredingen. De voorstellen moeten nog besproken worden door de EU-landen en in 2009 nog een tweede keer in het EP.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.