Home

Achtergrond

'EU-gelden besteed aan Italiaans nationaal elftal'

EU-subsidies zijn door de Italiaanse regio Calabrië waarschijnlijk besteed aan het nationale voetbalelftal.

Politici in Calabrië wilden daarmee de economie en het toerisme in de Zuid-Italiaanse regio stimuleren. De Europese Commissie eist nu opheldering.

Volgens een woordvoerder van de commissie, het dagelijks bestuur van de EU, wil Brussel duidelijkheid over de besteding van 1,8 miljoen euro. Arme regio's in de EU hebben een zekere vrijheid bij het besteden van EU-subsidies, maar "we kunnen niet een koffer met geld van de belastingbetaler geven met de boodschap 'veel plezier ermee''', aldus de woordvoerder.

Een half miljoen euro zou besteed zijn aan een reclamecampagne met de uit Calabrië afkomstige middenvelder Gennaro Gattuso. Hij gaf het geld aan een zelf opgerichte stichting die opkomt voor arme kinderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.