Home

Achtergrond

EU breidt sancties tegen Zimbabwe uit

De EU gaat de sancties tegen het dictatoriale regime van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe uitbreiden.

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zullen daar tijdens overleg maandag toe besluiten, zo verwachten diplomaten in Brussel.
De EU-lijst met topfunctionarissen die geen visum krijgen voor de EU wordt uitgebreid met nog eens elf mensen. In juni besloot de EU ook al tot een visumverbod voor een aanzienlijke groep Mugabe-getrouwen. Toen blokkeerde de EU ook de tegoeden van de Zimbabwaanse overheid en van vier staatsbedrijven.

De EU besluit tot de extra sancties omdat Mugabe nog steeds onvoldoende meewerkt aan het vinden van een aanvaardbare oplossing die de uitslag van de verkiezingen van 29 maart van dit jaar weerspiegelt. Die werden gewonnen door de partij MDC van oppositieleider Morgan Tsvangirai.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.