Home

Achtergrond

EU-Hof: regels successierechten aanpassen

Het Europees Hof van Justitie vindt dat de Nederlandse regels voor successierechten niet deugen, voor wat betreft Nederlandse erfgenamen die in een ander EU-land wonen en andere erfgenamen moeten 'afkopen'.

Nederlanders die over de grens in een ander EU-land wonen, kunnen geen gebruik maken van een bepaalde aftrekpost, die inwoners van Nederland wel hebben. Deze discriminatie mag niet op grond van het EU-verdrag, aldus het Europees Hof van Justitie donderdag.

De zaak was aangespannen door de weduwe van een Nederlander, die ruim tien jaar in Italië woonde en er in 1998 overleed. Volgens het testament kreeg zij de nalatenschap en moest ze de vier kinderen afkopen. De zogeheten overbedelingsschuld bleek voor hen niet aftrekbaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.