Home

Achtergrond 168 x bekeken

EP gewonnen voor veilen van uitstootrechten

Het Europees Parlement is gewonnen voor het plan om de industrie vanaf 2013 te laten betalen voor het uitstoten van kooldioxide door hun fabrieken.

De industriecommissie van het Parlement stemde donderdag in met het veilen van de zogenaamde emissierechten. De milieucommissie stemt er in oktober over. Het EP huldigt het principe dat alle bedrijven betalen voor de uitstootrechten, maar bedrijven die te maken hebben met concurrentie vanuit China - waar geen strenge klimaateisen gelden - kunnen worden vrijgesteld.

PvdA-Europarlementariër Dorette Corbey is tevreden over het compromis. "Het doel is de bedrijven aan te zetten tot het ontwikkelen van nieuwe schone technologie. Het gaat er niet om om geld op te halen. De helft van de opbrengsten van de veiling gaat daarom ook terug naar de sector.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.