Home

Achtergrond 1 reactie

EP-er Mulder wil onderzoek naar groene diensten

Er moet onderzoek komen naar de kosten die boeren maken om te voldoen aan Europese randvoorwaarden en voor onderhoud aan natuur en landschap.

De Nederlandse Europarlementariër Jan Mulder (VVD) vraagt de Europese Commissie €1,5 miljoen op de begroting van 2009 voor dat onderzoek uit te trekken.

Mulders verzoek om onderzoek bestaat uit twee delen. Ten eerste wil hij onderzocht zien wat het boeren kost om te voldoen aan de bestaande randvoorwaarden om in aanmerking te komen voor de directe betalingen, de cross compliance. Ten tweede wil hij een schatting van de kosten die boeren maken voor de productie van publieke goederen, zoals beheer van het landschap door agrarische activiteiten.

Het onderzoek sluit aan op de trend dat boeren in de toekomst alleen nog directe betalingen ontvangen voor groene diensten. Het onderzoek moet aanwijzingen geven voor de hoogte van de bedragen die boeren ontvangen. Mulder vraagt de Commissie het onderzoek te laten uitvoeren aan een goed bekend staande wetenschappelijke instelling, waarbij hij denkt aan Wageningen UR.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    geef elke boer er een boswachtersalaris erbij

Of registreer je om te kunnen reageren.