Home

Achtergrond

Dure bladeren van hortensia

,,Betrapt'', moet de Belische treinreiziger vrijdagavond hebben gedacht, toen hij bij een drugscontrole in de trein bij Roosendaal werd aangehouden. De speurhond van de spoorwegpolitie sloeg bij hem aan en hij had voor 80 euro weed gekocht, dacht hij....

Maar de agenten die hem aanhielden, kwamen er al snel achter dat het geen weed was, maar hortensiabladeren, aldus het Korps Landelijke Politiediensten. Zij lieten de man lopen. De Belg ontkwam aan een boete en mocht zijn dure hortensiabladeren meenemen.

De hond sloeg waarschijnlijk aan omdat de kleding van de man naar weed rook. De controle in de trein was onderdeel van een internationale actie tegen drugshandel en drugstoerisme van Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Franse politiediensten. In totaal werden 29 mensen aangehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.