Home

Achtergrond

Dominee wil nieuw klooster in Friesland oprichten

Dominee Hinne Wagenaar uit Wirdum wil met zijn stichting Nijkleaster een nieuw klooster oprichten in Friesland.

Hij heeft een bericht daarover in het Friesch Dagblad bevestigd. ”Na de Reformatie hebben we als protestanten de katholieke kerkstructuur behouden, maar kloosters en bezinningscentra hebben we aan de kant geschoven. Ik denk, en daarin ben ik niet de enige, dat het prachtig zou zijn als er weer een plek komt voor bezinning, heling, bidden en ontmoeting”, zegt de predikant van de Protestantse Kerk in Nederland.

De stichting heeft al een paar plekken op het oog, maar wil daarover nog niets zeggen. ”Het zou het mooiste zijn als er op zo’n plek een oude kerk staat die we kunnen gaan gebruiken. Het moet wel op het platteland, want stilte, rust en ruimte zijn essentieel”, zegt Wagenaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.