Home

Achtergrond 1084 x bekeken 1 reactie

Doe de aardappelquiz

Weet je alle antwoorden van de Aardappelquiz in Kinderboerderij? Stuur dan je oplossing in per e-mail!

Je weet nu vast al heel veel van de aardappel. Maar dit vast nog niet.

Vroeger gebruikten de mensen de aardappel als warmwaterkruik/b>. Als het erg koud was, namen de kinderen een hete aardappel mee in de zakken van hun jas. Dan bleven hun handen lekker warm!

En nog een leuk weetje. Weet je dat je de herfstvakantie/b> aan de aardappel hebt te danken? Dat komt omdat de mensen vroeger geen machines hadden om de aardappelen te rooien. Dat deden ze met de hand. Om al de aardappelen te oogsten moest iedereen meehelpen, ook de kinderen. Veel kinderen gingen daardoor een tijdje niet naar school. Dus werd er een vakantie ingelast: de herfstvakantie.

Lees nog meer weetjes over aardappelen.

Jos Hillebrand

Eén reactie

  • no-profile-image

    suzet almekinders

    is het mogelijk om aan mij een pagina over zonnebloem informatie doortesturen, die ook al eens in de kinderboerderij heeft gestaan, maakt niet uit van dit jaar of vorig jaar? mijn faxno is 0117 392509, ps, ik zou het vlug willen hebben, dan kan ik het op school gebruiken. bedankt hoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.