Home

Achtergrond

Dodental modderstroom China opgelopen

Het aantal doden als gevolg van een modderstroom in de Chinese provincie Shanxi is opgelopen tot 178.

Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag. Eerder waren 128 doden gemeld.

Door de modderstroom van maandag, die ontstond doordat een illegaal gebouwde dam het had begeven, stortten gebouwen en huizen in bij een ijzerertsmijn. De reddingsdiensten zoeken in het puin nog steeds naar overlevenden, maar hebben de hoop vrijwel opgegeven.

De Chinese autoriteiten hebben twee lokale functionarissen ontslagen, onder wie de burgemeester van de stad Taoshi, omdat ze de veiligheidsvoorschriften niet hadden nageleefd. Ook negen hooggeplaatste medewerkers van de mijn zitten vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.