Home

Achtergrond 6 reacties

Dierenbescherming houdt Vergeten Dierendag

Proefkonijnen en opgehokte vleeskuikens. Het zijn enkele dieren waarvoor de Dierenbescherming dit jaar aandacht vraagt op de zogeheten Vergeten Dierendag op 5 oktober, daags na Werelddierendag.

Opgehokt of doorgefokt. Genummerd of genegeerd. De dierenbescherming denkt aan deze dieren, is de boodschap op de internetsite die voor deze gelegenheid volledig in hun teken staat.

Passanten kunnen bij bushokjes en stations oog in oog komen te staan met posters van de gedumpte kat Jip, proefkonijn Wolletje, de dode en doorgefokte hond Bram, of Paco, de exotische maar illegaal verhandelde papegaai.

”Dieren die worden mishandeld en misbruikt. Je ziet ze niet en je hoort ze niet en ze worden op dierendag niet extra verwend met een grote kluif of een lang ommetje”, licht de Dierenbescherming de actie toe.

Ook de internetsite van de dierenbeschermers staat in het teken van vergeten dieren. Dieren als de bijna 600.000 die jaarlijks worden gebruikt voor dierproeven, de kat die in het asiel belandt omdat hij niet meer past bij de kleur van het nieuwe bankstel, in beslag genomen exotische dieren die nu in opvangcentra hun dagen slijten, de bijna vijftien miljoen vleeskuikens die sterven voordat ze kunnen worden geslacht en de vijf miljoen biggen die uit Nederland op transport naar elders gaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Dwijlen met de kraan los terwijl je de verzopen dieren wegwerk. Doe eerst de kraan dicht dan verzuipen er geen dieren meer. Zorg er voor dat er minder proefdieren nodig zijn. Denk maar aan proef dieren voor geuren en make-up. Maar daar willen de vrouwen dierenbeschermers zoals Marianne Thieme niet aan, ze lopen graar rond met hun opgedofte rotkop gehuld in een stinkende lekkerluchtje.

 • no-profile-image

  d

  met dieren moet je verandwoord omgaan, maar dat doet elke boer want het is zijn eten en drinken,men moet het alles niet overdrijven met een tweede dierendag laten we die tweede dieren dag maar ruilen voor een dag om oude en bejaarde op te zoeken met een aardigheidje uit de agri sector

 • no-profile-image

  S.Mulpaap

  Laat ik het beschaafd houden en niet de taal van Zandbergen te bezigen.
  Alhoewel ik het soms wel eens ben met de dierenbeschermers moet het niet zo zijn dat het dier boven de mens beschouwd moet worden. En over dierendag, ik neem de gelegenheid waar om een extra stukje vlees te eten en de dag erna, vergeten dierendag wil ik wel met nog een stukje extra te vieren. Eet u ook mee, want de dieren zijn er ook voor de mensen!

 • no-profile-image

  Margje

  Nou voor mij is er nog nooit een dier gebruikt voor proefdier want ik heb nog nooit van die rotzooi gebruikt en ik nog altijd een gladde huid want iemand die daar mee begint moet wel er mee doorgaan anders lijken ze doodziek zo slecht is het voor de huid maar om dan nu maar een extra dierendag te gaan houden is overdreven

 • no-profile-image

  Boudewijn

  364 dagen voor de dieren klaar staan en één dag voor hun baasjes lijkt mij wel een goed idee! Lijkt wel of er hier alleen nog eens op deze dag benadrukt moet worden hoe slecht we met ons vee omgaan! Laat de dierenbeschermers maar komen op 4 oktober. Ik gun mij en mijn dieren een fijne feestdag! De dieren beschermers hoeven na 4 oktober alleen maar weer met het wijzende vingetje te komen.

 • no-profile-image

  Louisa

  W Zandbergen, Nijkerk heeft een klok horen luiden maar weet totaal niet waar de klepel hangt.
  Tjonge wat sta jij voor aap met die "info" die je hier zo maar even neerknalt over make up en geurtjes, zonder je werkelijk te verdiepen.
  Pleeg eens een telefoontje naar t Kruidvat of Etos ofzo
  of vraag je vrouw gewoon even (maar met die uitstraling die jij hebt, zul je wellicht geen vrouw hebben.)

  Dat taalgebruik van je...
  als je nou vooroordelen over boeren bevestigd wilt zien...moet je vooral ZO doorgaan...

  Groet, Louisa

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.