Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Delta-offensief

Met veel tamtam leverde de Deltacommissie onder voorzitterschap van oud-landbouwminister Cees Veerman vandaag haar eindrapport op.

Nederland moet de komende eeuw fors investeren om de veiligheid tegen het wassende water te garanderen, aldus de commissie.

Erg verrassend is die conclusie niet, net zo min als de meeste van de gedane aanbevelingen. Belangrijkste doel van de commissie lijkt de geesten rijp te maken voor een nieuw, kostbaar Deltaplan. Kwaadwillenden zouden dit kunnen afdoen als een prestigeproject van het kabinet-Balkenende IV. Sommigen hebben ook al gewaarschuwd dat bij dergelijke miljardeninvesteringen het gevaar bestaat dat veel geld weglekt naar ecologische projecten, die voor het verbeteren van de veiligheid niet van belang zijn.

Hoewel dat gevaar niet denkbeeldig is, doet dit het werk van de commissie en de door haar geuite zorgen tekort. Het grootste belang van het rapport is hierin gelegen dat het aangeeft dat de strijd tegen water nooit is gestreden, dat klimaatverandering serieus genomen dient te worden, en dat water voor gebruik in huishoudens en in het bedrijfsleven niet iets vanzelfsprekends is. Daar mag best een (reëel) prijskaartje aan hangen. Anderzijds blijft de commissie over de gevolgen voor de landbouw steken in de vage terminologie van bedreigingen

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter

    Waarschijnlijk weer een door geslagen rapport. Gaat het hier echt om de veiligheid, of gaat het weer om grof geld binnen halen? Is het weer een aanval om veel natuur erbij te krijgen en landbouwgrond wordt op geofferd? Met die rapporten zijn we al zo vaak voor de gek gehouden. Er zal eerst eens zeer grondig naar gekeken moeten worden of dit realiteit is! Het is een land van oplichters met mooie praatjes, maar het geld moet op gebracht worden door hard werkenden en zorgzame mensen, deze willen niet belazerd worden!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.