Home

Achtergrond 189 x bekeken

'Defensie zwijgt over beroepsrisico's personeel'

Het ministerie van Defensie zwijgt ten onrechte over de beroepsrisico's van militair personeel, als het zich uitlaat over de redenen waarom de werving en het behouden van militair personeel zo moeizaam verloopt.

Dat stelt voorzitter Wim van den Burg van de militaire vakbond AFMP in een artikel in het Nederlands Dagblad. Staatssecretaris Jack de Vries noemde als belangrijkste oorzaak van de problemen de krapte en de concurrentie op de arbeidsmarkt.

Daarbij baseerde hij zich op onderzoek van een projectgroep die zich met het probleem heeft beziggehouden. Over de gevaren die werken bij defensie met zich mee kan brengen, lieten de projectgroep en de staatssecretaris zich volgens Van den Burg niet uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.