Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

'Defensie moet meer in personeel steken'

Er moet minimaal een paar honderd miljoen euro bij en er moet een uitzendtoelage komen voor militairen die op risicovolle missies gaan.

Dat stelt voorzitter Jan Kleian van de militaire vakbond ACOM vandaag in een reactie op de Defensiebegroting. Kleian vraagt zich na lezing van de plannen van staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) af wie er nog bij de krijgsmacht wil werken. Nieuwe militairen verdienen bijna 885 euro per maand bruto, maar houden daar vaak na aftrek van reis-, huisvesting- en voedingskosten nog maar 300 euro van over.

Volgens de vakbondsman doet De Vries te weinig om de druk op het personeel te verminderen en de zevenduizend vacatures te vullen. Hij hekelt het feit dat er niets extra's is voor militairen die met steeds minder mensen hetzelfde werk moeten blijven doen en stelt dat reservisten niet genoeg ingezet worden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    geen militairen genoeg,dan maar minder buitenlandse missies,het is toch dweilen met de kraan aan

Of registreer je om te kunnen reageren.