Home

Achtergrond

Deense export stijgt eerste half jaar met half miljard

De Deense landbouwexport is in het eerste halfjaar gegroeid naar een waarde van krap 4,5 miljard euro tegen een kleine 4 miljard in dezelfde periode van 2007.

Dat blijkt uit cijfers van de Landbouwraad, de overkoepelende organisatie van de agrarische sector. De varkensvleesexport nam afzonderlijk bekeken met 140 miljoen euro toe naar ruim 1,4 miljard euro. Niet alleen de voor de Denen grootste varkensvleesmarkt Duitsland leverde meer op, maar ook die van Groot-Brittannië, Italië en Polen.

De varkensvleesexport naar Japan bereikte in de eerste zes maanden een waarde van 270 miljoen euro tegen 255 miljoen in het voorgaande jaar. Gegroeide exportcijfers zijn ook zichtbaar voor producten als rundvlees, pluimveevlees en kaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.