Home

Achtergrond 161 x bekeken 2 reacties

Deense bedrijven zonder blauwtongvaccinatie op slot

De Deense overheid zet hard in tegen rundveehouders die zich niet aanmelden voor de blauwtongvaccinatie.

Morgen loopt de aanmeldingstermijn voor de eerste ronde af. Wie dan nog niets van zich heeft laten horen loopt tegen een boete aan en het bedrijf gaat op slot, zo waarschuwt de veterinaire dienst van de voedselautoriteit Fødevarestyrelsen.

Volgens informatie van het landbouwministerie is de entingscampagne tot dusver niettemin wel een succes. De Deense landbouwminister Eva Kjer Hansen roemt het professionalisme dat de rundveehouders hebben laten zien.

Rond de 90 procent van de ondernemers hadden zich tot eind vorige week aangemeld voor vaccinatie van het vee.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    moeten ze in nederland ook doen,dan hoeft er ook niet geregistreerd worden bij eventuele export

  • no-profile-image

    H.Envertje

    Dit hadden ze in Nederland ook verplicht moeten doen, misschien was het leed dan niet zo groot geweest. Wij hebben zelf vorig jaar flink wat schade gehad w.o. sterfte van koeien en kalveren,niet drachtig ,uierontsteking productieverlies.

Of registreer je om te kunnen reageren.