Home

Achtergrond 181 x bekeken

Deelname groeiend Varkensnet is conform verwachting

Varkensnet, dat dit voorjaar in april van start ging, heeft nu ongeveer 240 deelnemers. Daar komen elke dag meer bij.

Dat meldt projectleider Linda Jansen - Verriet. Volgens haar is de deelname aan Varkensnet conform de verwachting bij de start van het project. Varkensnet is een kennisinfrastructuur van, voor en door varkenshouders. Via Varkensnet kunnen varkenshouders deelnemen aan netwerken over allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld renovatie en nieuwbouw, vruchtbaarheid, gezondheid.

"We zijn er wel achter dat belangrijk blijft dat we ons laten zien en dat varkenshouders elkaar daadwerkelijk ontmoeten. Pas als ze elkaar hebben ontmoet en kennis met elkaar hebben gemaakt kan een virtueel netwerk via Varkensnet van de grond komen. Dat hadden we eerst wat anders ingeschat", aldus Jansen.

Varkensnet kiest er nu voor om zich vooral ook te presenteren bij al geplande bijeenkomsten. Het netwerk wil tijdens studiedagen zich nadrukkelijk manifesteren als netwerkplatform.

Het netwerk ging in april van start en richtte zich bij die start vooral op de provincie Overijssel. Inmiddels is het echter zeker niet zo dat alleen varkenshouders uit Overijssel deelnemen aan Varkensnet. "We hebben ze uit alle provincies en ook uit België", aldus Jansen, die benadrukt dat iedereen kan deelnemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.