Home

Achtergrond 1 reactie

'De energievervuiler moet betalen'

Driekwart van de Nederlandse bevolking vindt dat wie veel energie verbruikt ook meer energiebelasting moet betalen.

Dat blijkt uit de Duurzaamheid Monitor 2008, een onderzoek van onderzoeksbureau Flycatcher Internet Research dat vandaag openbaar werd. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Greenchoice, een leverancier van groene energie en stichting iNSnet, een communicatie netwerk dat zich inzet voor een duurzame samenleving.

Mensen van 55 jaar en ouder (83 procent) staan vergeleken met jongeren (67 procent) positiever tegenover de maatregel 'de vervuiler betaalt'. Van de ondervraagden vindt 6 procent de regeling onnodig. Groene-energieverbruikers betalen nu nog dezelfde energiebelasting als 'grijze', vervuilde stroomverbruikers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    wil

    goed idee, we moeten maar eens af van het idee dat degene die betaalt het recht heeft zoveel mogelijk energie te gebruiken als hij maar wil. Ook als het voor SUV's, onnodige verlichting of terrasverwarming is. Energie is schaars, het kan op, verspilling is onethisch.

Of registreer je om te kunnen reageren.