Home

Achtergrond

De Standaard: ING en BNP Paribas voorlopig favoriet

Na één dag crisisberaad lijken vooral ING en BNP Paribas te pokeren om Fortis. Dat schrijft de Belgische krant De Standaard op de website.

Talrijke partijen werkten zaterdag koortsachtig verder aan een reddingsplan voor Fortis. Volgens De Standaard werd zaterdag gewerkt aan scenario's waarbij Fortis in zijn geheel verkocht wordt. Volgens de krant maken het Nederlandse ING en het Franse BNP Paribas de beste kans.

BNP Paribas zou in principe enkel geïnteresseerd zijn in de bankpoot en zou dan later de verzekeringstak aan een derde partij zoals Allianz, Generali of Axa kunnen doorverkopen. In 1999 stond Fortis op het punt te fuseren met BNP Paribas maar dat ketste af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.