Home

Achtergrond

De Hoop Scheffer met NAVO-ambassadeurs in Georgië

NAVO-baas Jaap de Hoop Scheffer brengt maandag en dinsdag een bezoek aan Georgië.

Samen met ambassadeurs van de 26 NAVO-lidstaten zal hij overleg voeren met de Georgische president Michail Saakasjvili.

Ze zullen onder meer bespreken welke rol het bondgenootschap kan spelen bij het verlenen van humanitaire hulp en wederopbouw van de vernielde infrastructuur in Georgië. De NAVO-delegatie brengt ook een bezoek aan de stad Gori, die zwaar te lijden heeft gehad onder geweld van het Russische leger.

Het bezoek aan Tbilisi was al gepland voor de oorlog tussen Rusland en Georgië op 7 augustus begon, zo benadrukten NAVO-woordvoerders de afgelopen week. De NAVO heeft - tot grote onvrede van Moskou - Georgië (en ook Oekraïne) tijdens een top in april in Boekarest beloofd dat het ooit lid kan worden van de NAVO. Maar wanneer is er niet bijgezegd. De Amerikanen zijn daar erg voor, sommige Europese landen onder leiding van Duitsland zijn veel voorzichtiger.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.