Home

Achtergrond

DOC Kaas houdt melkprijs voor augustus weer gelijk

DOC Kaas houdt voor de vierde maand op rij de melkprijs gelijk.

Wordt de wintermelktoeslag meegerekend, dan blijft de prijs voor de derde maal gelijk. Over de maand september betaalt DOC een totale voorschotprijs van € 30,78 per honderd kilo melk (exclusief btw). DOC betaalt € 2,70 per kilo vet en € 6,06 per kilo eiwit. Deze twee basisprijzen zijn sinds juni gelijk. Vanaf juli komt een wintermelktoeslag van 85 cent op de melkprijs, waardoor die steeg van € 29,03 naar € 30,78 per honderd kilo melk.

Gemiddeld over het hele jaar 2008, vanaf januari tot en met september, betaalt DOC een voorschotprijs uit van € 32,47 per honderd kilo. Dit is nog steeds € 1,69 per honderd kilo meer dan vorig jaar tot en met september. DOC betaalt vergeleken met Friesland Foods, dat ook een voorschotprijs tot en met september heeft gepubliceerd, € 2,52 per honderd kilo minder (exclusief btw).

Volgens het Duitse blad Top Agrar betaalde DOC zijn Duitse leden tot en met augustus een melkprijs van 30 euro per honderd kilo exclusief btw, bij een vetgehalte van 3,7 procent en een eiwitgehalte van 3,4 procent. Hierbij zijn kortingen en toeslagen niet inbegrepen. Deze prijs is niet de prijs van DOC zelf. Het bedrijf zegt niet te weten hoe Top Agrar tot deze cijfers komt. Top Agrar meldt zelf dat het de cijfers betrekt van leveranciers van de diverse Duitse zuivelbedrijven.

DOC heeft zo’n honderd leden/leveranciers in Duitsland. Zij zijn lid via een Gmbh, een Duitse vennootschap, die statutair is gevestigd in Dörpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.