Home

Achtergrond

DNB-president Wellink: zorgen niet overdrijven

President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank begrijpt dat veel mensen in Nederland zich zorgen maken over de ontwikkelingen op de financiële markten.

"Maar ik zou het ook weer niet overdrijven'', zei hij donderdagavond in het televisieprogramma Nova.

Wellink zei dat hij het niet ziet gebeuren dat een bank als Fortis omvalt als gevolg van de kredietcrisis, zoals dat bij verscheidene financiële instellingen in de Verenigde Staten wel is gebeurd. Er is volgens de DNB-topman een wezenlijk verschil tussen het bankwezen in Nederland en dat in de VS.

"Maar in de wereld van vandaag weet je helemaal niets helemaal zeker'', plaatste Wellink als kanttekening. De situatie in de wereldeconomie zal in elk geval niet aan Nederland voorbijgaan, waarschuwde hij "Nederland is een open economie, als de wereldeconomie vertraagt, zal Nederland daaronder meelijden''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.