Home

Achtergrond 233 x bekeken 3 reacties

DGB komt met eigen apparaat voor verdoving

De Groene Belangenbehartiger (DGB), de dienstverlenende organisatie gelieerd aan de NVV, brengt een eigen CO2-verdovingsapparaat op de markt.

Volgens directeur Mark Logtenberg van DGB voldoet het apparaat aan de zelfde specificaties als de apparaten van Schippers en de Noord Amsterdamse Machinefabriek. In het apparaat van de DGB kunnen vier biggen tegelijk worden verdoofd. Het apparaat is computergestuurd en wordt in China geproduceerd. Logtenberg wil niet zeggen welk bedrijf de producent is.

Volgens Logtenberg is de producent zelf naar de DGB toegekomen met het voorstel een apparaat te produceren en het op de markt te brengen voor een prijs onder de 1.000 euro. De DGB heeft de specificaties van de Animal Sciences Group die openbaar waren, en op basis waarvan ook Schippers en de NAM hun apparatuur hebben ontwikkeld, ter beschikking gesteld aan de producent van het apparaat. Bij de verdere ontwikkeling van het ontwerp is de DGB nauw betrokken geweest.

In eerste instantie wil de DGB het apparaat zelf op de markt brengen. Het is ook mogelijk dat andere bedrijven die bedrijfsbenodigdheden verkopen aan varkenshouders, het apparaat gaan distribueren. Tijdens de verdovingscursussen die de NVV verzorgt, zal het apparaat te zien zijn. Het apparaat zal 950 euro gaan kosten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  knorine

  ha dat is een goeie anoniem..... mare die dingen kunnnen toch wel veeeeel goedkoper. Nog maar effies wachten denk ik dan kan je ze mooi uitspelen...... Dat doen ze immers met ons al jaar en dag.......

 • no-profile-image

  vrouw antje

  proficiat schippers je bent er in geslaagd om een perfect verdovings apparaat neer te zetten .over innovatief gesproken . dat dient ieder weldenkend persoon te weten .maar dat weet immers bijna iedereen die serieus aan de sector verwant is.

 • no-profile-image

  ano

  Het lijkt wel in dit artikel of schippers de God van de leveranciers is, terwijl iedere weldenkende persoon weet dat ze veel te duur zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.