Home

Achtergrond 1 reactie

D66: Van Middelkoop kwetsend over homohuwelijk

D66-leider Alexander Pechtold wil opheldering van minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie over een uitlating van minister Eimert van Middelkoop (Defensie) over het homohuwelijk.

Van Middelkoop noemt dat in het weekblad Vrij Nederland ”de ontbinding van het familierecht”.

Pechtold vindt het met elkaar in verband brengen van het huwelijk van twee homo’s of lesbiennes met ontbinding ”kwetsend en onsmakelijk”. ”Als twee volwassenen van elkaar houden, is het niet aan de Staat om daar een oordeel over te hebben”, aldus Pechtold woensdag.

Van Middelkoop kreeg dinsdag al veel kritiek uit de Tweede Kamer omdat hij in hetzelfde interview met Vrij Nederland had gezegd blij te zijn geweest dat hij niet in militaire dienst hoefde.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jansje

    Het mag kennelijk weer, het treiteren en beledigen van onze homofiele medemens. In een gehucht in Brabant presteerde de politie het om een man die openlijk de burgemeester beledigde met zijn geaardheid en zelfs dreigde om het aanpakken van autostoken in die plek tegen te werken, te belonen met de voorzittershamer van de Dorpsraad. Gekker moet het niet worden...mis...er schijnt een nieuwe aanval klaar te liggen, notabene van overheidszijde, om de intolerantie te vergroten en de discriminatie goed te praten. Walgelijk. Dit is pas teloorgang van normen en waarden. De man moet voorgedragen worden voor ontslag uit zijn functie.

Of registreer je om te kunnen reageren.