Home

Achtergrond 273 x bekeken 4 reacties

Cursus verdoofd castreren begint maandag

De cursussen verdoofd castreren gaan begin volgende week van start.

Maandag vindt op Praktijkcentrum Sterksel de aftrap plaats. Vandaag wordt het financieringsfonds voor de aanschaf van verdovingsapparatuur voor zeugenhouders definitief opgericht. Dat melden LTO en NVV.

De aftrap in Sterksel wordt een gezamenlijke manifestatie van LTO en NVV. Daarna zullen beide organisaties apart cursussen geven voor hun eigen achterban.

Het fonds dat is opgericht voor de financiering van de aanschaf van gasverdovingsapparatuur wordt beheerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), LTO en NVV. Zeugenhouders kunnen een bedrag van 950 euro per Uniek Bedrijfsnummer (UBN) declareren voor aanschaf van verdovingsapparatuur. Zij moeten daarvoor de aankoopfactuur, een kopie van het cursuscertificaat en de aanmelding voor de vrijwillige module verdoofd castreren bij hun IKB-systeem kunnen overleggen.

Het fonds zal worden gevuld door de supermarktbedrijven die zijn aangesloten bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). De supermarkten nemen in hun inkoopvoorwaarden de eis van verdoofde castratie op. Zij betalen hun toeleveranciers een toeslag op het vlees dat in het fonds komt.

De NMa buigt zich nog over deze financieringsconstructie. maar de sector verwacht dat dit geen problemen oplevert.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer in Limburg

  Aanschaf verdovingsapparatuur € 950,00
  Cursus volgen € ???
  Aanschaf nieuw gas € ????

  Alsmaar extra kosten die we als varkenshouder zelf moeten voorschieten en dan maar afwachten of we de gemaakte kosten vergoed zullen krijgen.
  Als de supermarkten verdoofd gecastreerd varkensvlees willen verkopen, omdat de consument dat vraagt, dan moeten ze er maar voor zorgen dat al het benodigde bij de varkenshouders op de plaats komt.
  En er tevens voor zorgen dat er een faire vergoeding voor de extra arbeid komt. Want dat laatste is iets waar niemand over praat.
  Ik ben bang dat we toch weer aan het kortste eindje zullen trekken.

 • no-profile-image

  speklap

  de cursus is toch zeker gratis!!! anders stuur ik mijn personeel er echt niet heen

 • no-profile-image

  varkensboer

  zijn wij dit allemaal verplicht verdooft casteren cursus volgen en wordt het allemaal betaalt en als we dit niet doen wat gebeurt er dan ??????

 • no-profile-image

  knorine

  tja en wij krijgen niet eens alle kosten vergoed...... je kan hoogsten 950 euro krijgen...dat is toch niet genoeg?

Of registreer je om te kunnen reageren.